Massimo in de klas

De kinderen van groep 5/6 hebben deze week bezoek gehad van Massimo. Massimo vertelde over het culturele erfgoed in de gemeente Noordenveld. Hij had een ‘koffer’ vol culturele spullen. Hieronder staat een verslag van Thessa en Sven uit groep 6.

De  man  kwam een verhaal vertellen over vroeger en de middeleeuwen. Hij kwam met een grote koffer en daar binnen zaten allemaal vakjes met oude spullen. Hij had ook een walvis tand en een mammoet kies mee. Hij had ook allemaal drankjes mee en een drankje waarmee je onsterfelijk werd. En hij vertelde ook over het meisje van Yde . En over het moeras maar toen noemden ze het veen en daar werd het meisje van Yde er in gegooid mensen hebben een touw om haar nek gedaan en in het veen gegooid. En toen was hij ook smid. Hij werd door een oude man gevraagd om paarden te verkopen en kreeg er munten voor. En hij had een vinger van een wit wief. En hij wou een onsterfelijk drankje uitgetest op een rat want hij had een ratten plaag en om te kijken of het drankje giftig was hij deed het op de rat en toen viel de kop eraf en er groeide er weer een nieuwe aan.

Massimo