Staking 15 maart

Met goed onderwijs kunnen leerlingen en studenten hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Dat draagt bij aan hun maatschappelijke ontwikkeling en helpt onze economie vooruit. Onderwijsuitgaven zijn dan ook geen kostenpost, maar een investering in onze toekomst. Het is belangrijk dat dit kabinet én de komende kabinetten meer geld uittrekken voor onderwijs. Op dit moment lopen de onderwijssalarissen achter bij de markt en loopt de aantrekkelijkheid om te gaan werken in het onderwijs terug. Bomvolle klassen en collegezalen zijn het gevolg. De personeelstekorten en werkdruk lopen in alle sectoren op. De kwaliteit van het onderwijs staat onder druk. Dat moet anders. De kans is groot dat met de provinciale statenverkiezingen dit kabinet de meerderheid in de Eerste Kamer verliest en een nog bredere coalitie nodig is. Hét moment voor politieke partijen om de balans op te maken. Wij vragen daarom van álle politieke partijen om ‘investeren in onderwijs’ bovenaan de prioriteitenlijst te zetten. Zodat werken in het onderwijs weer aantrekkelijk wordt. Met een concurrerend salaris en een lagere werkdruk. Klik hier om de petitie te ondertekenen.